Gehoorzame hond

Het is een veel voorkomend probleem: honden die aan de lijn trekken.

 

Groepslessen 

Day time training

 

Bij Stagedogs Day Time training vind ik het belangrijk dat je als hondenbezitter leert wat je het beste kunt doen als je bijvoorbeeld een andere hond tegenkomt, visite krijgt of jouw hond je over straat trekt!

Tijdens onze 10 lessen leer jij jouw hond "lezen" en negatieve gedragingen ombuigen naar positief gewenst gedrag.

In deze cursus staat samenwerken en plezier beleven met je hond voorop! Tegelijkertijd wordt er op een leuke manier aan gehoorzaamheid gewerkt.

Oefeningen uit gehoorzaamheidslessen komen aan bod zoals de oefeningen wandelen aan een slappe lijn, hier komen, etc. Deze oefeningen worden aangeleerd door positieve versterking. 

Er wordt ook gewerkt aan meer aandacht voor de baas. Maar ook zelfbeheersing en rust bij de hond zijn onderdeel van deze cursus.

De cursus word afgesloten met een examen  en een persoonlijk advies zodat u bij hondensport vereniging Wik direct voor de juiste vervolg cursus kan inschrijven.

Er word in kleine groepen getraind zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt 

Deze cursus word op maandag middag gegeven van 16.00 tot 17.00 uur

Inschrijven! www.hsvwik.nl

Er word les gegeven in Zaandam 

 

Privélessen van Stagedogs training kunnen de ideale manier zijn om je training te starten of de focus te leggen op specifieke probleemgebieden. Tijdens de privé lessen richten we ons op jouw prioriteiten en het helpen je trainingsdoelen te bereiken. Wij kunnen jou helpen met veel voorkomende ongewenste gedragingen zoals o.a. springen op mensen, aan de lijn trekken, opwinding rond vreemde honden of mensen, kleine tot matige op angst gebaseerde problemen. 

Prijs
Prive les veld 45 mimuten 35 Euro

 De brugklas

Deze cursus is uitsluitend voor leden of nieuwe leden van de HSV WIK.

Is de cursus bij de HSV WIK vol of is de inschrijving gesloten en wil je toch graag trainen?

Dan is de brugklas misschien iets voor jou.

De brugklas is een overbruggingscursus, zodat je toch kan trainen met je hond en alvast kan werken aan de basisvaardigheden.

Na de brugklas stroom je door naar de groepslessen van de HSV WIK.

 Klik voor meer info . 

Clicker training

De clicker of een clickerwoord is bijna niet meer weg te denken uit de hondentraining. Toch is niet iedereen ermee bekend en gebruiken veel mensen hem op de verkeerde manier. 

Clickertraining is een handige trainingsmethode om een hond  bepaald gedrag aan te leren.  Het is een vorm van positieve training, doordat het uit gaat van het belonen van gewenst gedrag.  Bij clickertraining maak je gebruik van een clickerwoord bijvoorbeeld het woordje 'YES', of de clicker.

Een clicker is een klein doosje met daarin een metalen plaatje, wanneer je erop drukt, is er een metalige klik te horen. Clickertraining is een manier van training waarbij het dier leert zijn eigen gedrag te associëren met een gebeurtenis in de omgeving. In de praktijk komt het erop neer dat wanneer het dier gewenst gedrag laat zien, dit beloond wordt door de geleider. Het dier zal het gewenste gedrag vaker willen laten zien, omdat hem dat iets positiefs oplevert. Ongewenst gedrag levert niets op en wordt ook niet bestraft. Dit maakt deze manier van trainen heel diervriendelijk. 

Wij begeleiden je bij het aanleren van de clickermethode.