Neuswerk

Neuswerk heeft zoveel voordelen!

 

Een hondenneus is fenomenaal! Het is een superzintuig van de hond wat zij graag gebruiken. Behalve dat de meeste honden het ontzettend leuk vinden om te doen, kan het ook helpen bij sommige probleem gedragingen. Verder stimuleert het hun probleemoplossend vermogen en is het geestelijk vermoeiend. Als geleider en eigenaar leer je ook ontzettend veel van neuswerk doen met je hond, want je leert je hond zijn lichaamstaal beter te lezen.

De neus is het belangrijkste orgaan van de hond. Een hondenneus zit vernuftig in elkaar en zelfs wetenschappers weten nog niet exact hoe hij werkt. Wat men wél zeker weet, is dat een hond zijn neus graag gebruikt. Wilt u hierover meer lezen? Klik hier.

Detectie Lessen

 

Welkom bij Stagedogs Detectie Training!

Ontdek de fascinerende wereld van detectie met je hond tijdens onze woensdagmiddag privé- en groepslessen. Detectie is een sport waarbij je hond wordt getraind om specifieke geuren op te sporen en vervolgens de geleider te informeren dat de geur is gevonden. Het is een positieve en uitdagende activiteit die honden de kans geeft om hun krachtigste natuurlijke zintuig te gebruiken op een leuke en boeiende manier, terwijl het ook het vertrouwen tussen jou en je hond versterkt.

Bij Stagedogs Detectie Training geloven we dat alle honden, ongeacht ras of leeftijd, kunnen leren detecteren. Deze activiteit is zelfs ideaal voor honden met gezondheidsklachten, omdat we ons voornamelijk richten op het stimuleren van denk- en neuswerk. Er zijn geen vereisten voor wat je hond al moet kunnen, dus zelfs met een puppy kun je deelnemen aan detectietraining.

Onze training is gunstig voor diverse hondentypen. Drukke en hyperactieve honden vinden er rust door en leren zich te concentreren, terwijl onzekere honden zelfvertrouwen opbouwen. Na een sessie detectietraining is je hond niet alleen moe maar ook voldaan.

Bij Stagedogs Detectie Training werken we met verschillende materialen in onze snuffeltuin op de hondensportvereniging WIK. Onze detectietrainingen worden zowel in groepsverband als privélessen aangeboden.

Ontdek samen met je hond de opwindende wereld van detectie en bouw een sterke band op terwijl jullie samen plezier hebben! Schrijf je vandaag nog in voor onze woensdagmiddaglessen.

 

Speuren - mantrailen 

Tijdelijk niet beschikbaar

Het doel van speuren of mantrailen is om met een hond een vermist persoon op te sporen. Hierbij maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond, zonder druk en dwang. Bij speuren staat een goede samenwerking tussen jou en je hond centraal.

Speuren is intensief voor hond en geleider. Dit komt voornamelijk doordat speuren veel van het concentratievermogen en uithoudingsvermogen van de hond en geleider vraagt.  Tegelijkertijd ervaren alle honden speuren als uitermate positief. 

De trainingen zullen plaatsvinden op verschillende locaties, zoals het Twiske of de Jagersplas. Tijdens de trainingen zijn er voldoende rustmomenten voor de hond en geleider. Er zijn trainingen in klein groepsverband of privé.